Chraňte své soukromí jako oko v hlavě betonovým plotem

Chraňte své soukromí jako oko v hlavě betonovým plotem


Ve světě Internetu se to dnes vysloveně hemží samým GDPR a zabezpečením dat. Když nakupujete zboží v e-shopech, jsou vám předkládány různé klauzule a texty k ověření zabezpečení vašich soukromých dat, takže můžete mít pocit, že se o tuto problematiku skutečně někdo zajímá. Zneužití osobních citlivých dat a informací je velmi nebezpečné, o tom není pochyb, ovšem osobní citlivá data jsou také fotografie. To si neuvědomuje mnoho lidí, kteří kupříkladu přidávají příspěvky na sociální sítě snímané webkamerou, kde je patrný nejen jejich obličej, ale i prostředí, v němž se nacházejí. Ze záběrů kamer lze vyčíst poměrně mnoho informací a každý takový příspěvek je zásahem do soukromí.

dívka v plavkách

Dalším zásahem do soukromí je vaše vlastní zahrada. Může to znít až absurdně, ale cokoli děláte na zahradě a jste při tom zvenčí vidět, může být použito proti vám. Pokud například shrabujete listí nebo v zimě odstraňuje nános sněhu z vašeho chodníku, o nic nejde, a i kdyby vás při tom někdo nafilmoval, stěží by se to dalo nějak zneužít, ale jsou jisté situace, kdy to nebezpečné již je. Například v letním období slunění na trávníku nebo koupání v zahradním bazénu.

dívka u bazénu

Představte si, že si na zahradu vyjde atraktivní žena v dvojdílných plavkách a většina povrchu jejího těla bude odkrytá. Mnoho mužů vzrušuje už jen toto a některým také stojí za to vzít do ruky kvalitní optiku a nafilmovat vás. Současná technika umožňuje pořizovat tak kvalitní záběry, že jsou na videu i snímcích patrné otisky prstů na rukou i na chodidlech. Fotografie a video se pak mohou objevit na sociálních sítích a doslova obletět svět. A když se k tomu ještě připojí vaše adresa…

Proto má značný význam věnovat pozornost soukromí na vlastním pozemku, a proto si také lidé staví v Pardubicích betonové ploty. A nejen tam. Betonový plot zamezí těmto situacím a zabrání fotografování a filmování polonahých krásných žen a dívek u bazénu nebo na terase za domem.